Φροντίζοντας τη φυσική μας εμφάνιση και υγεία

Η φυσική άσκηση βοηθά να βελτιώσουμε την υγεία μας και την αίσθηση ότι είμαστε καλά. Η άσκηση έχει πολλές θετικές συνέπειες στη λειτουργία του μυαλού μας.

Εάν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε φυσιολογικά στις καθημερινές μας δραστηριότητες, η αυτοεκτίμησή μας υποφέρει.

Η ζωτικότητα και η ικανότητά μας να ζούμε καλά μέσα στην αγχώδη κοινωνία του σήμερα εξαρτώνται από τη φυσική και τη συναισθηματική μας υγεία. Όταν δεν μπορούμε να χειριστούμε σωστά τις στρεσογόνες καταστάσεις και το άγχος που μας διακατέχει, η όλη κατάσταση οδηγεί στη δημιουργία προβλημάτων, όπως, λόγου χάρη, καρδιακά νοσήματα, έλκη, πνευματική και συναισθηματική κατάπτωση.

Υπό την επήρεια του στρες, μπορεί να στραφεί κανείς σε τοξικές ουσίες οι οποίες πιθανόν να καταστρέψουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, καθώς και να δημιουργήσουν δυσκολίες στην επίτευξη ενός υγιούς οργανισμού, πνεύματος και αυτοεκτίμησης.

Oποιος έχει υγεία έχει ελπίδα και όποιος έχει ελπίδα έχει τα πάντα

Αραβική παροιμία

 

Το καλύτερο κίνητρο για να φροντίσουμε την υγεία μας είναι η βαθιά αίσθηση της αξίας μας. Όταν ενδιαφερόμαστε για τον εαυτό μας, φροντίζουμε να σεβόμαστε το σώμα μας, ακολουθούμε μια ισορροπημένη δίαιτα με θρεπτικές τροφές και ασκούμαστε αρκετά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ