• Πεδία εργασιών
  • Πρόληψη
  • Δυσλεξία

Δυσλεξία

{vimeo}33348710{/vimeo}

Η δυσλεξία είναι Σύμπτωμα, όχι ασθένεια.

Τι κοινό έχουν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Ουόλτ Ντίσνεϋ, ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ και ο Τόμας Έντισον; Τη δυσλεξία. Αν και πολλοί θα έλεγαν ότι αυτοί οι άνθρωποι γνώρισαν την επιτυχία παρά την ‘αδυναμία’ τους, ο Ρον Ντέιβις συγγραφέας του βιβλίου «Το χάρισμα της δυσλεξίας», υποστηρίζει ότι τα κατάφεραν χάρη σ΄ αυτήν….
Τα συχνότερα συμπτώματα δυσλεξίας είναι: δυσκολία στην ανάγνωση και γραφή, αντιστροφή των συμβόλων, ανορθογραφία, σύγχυση χρόνου και χώρου, αποδιοργάνωση και δυσκολία κατανόησης.
Η νοητική λειτουργία που προκαλεί τη δυσλεξία είναι κυριολεκτικά ένα χάρισμα, μια φυσική ικανότητα, ένα ταλέντο.
Τα δυσλεξικά άτομα έχουν αυξημένη ικανότητα αντίληψης και χρησιμοποιούν κυρίως το μη λεκτικό τρόπο σκέψης, δηλαδή σκέφτονται με εικόνες. Υπάρχουν δύο είδη λέξεων: αυτές που έχουν εικόνα και αυτές που δεν έχουν εικόνα. Η ανάγνωση μιας πρότασης με τη χρήση μη λεκτικής σκέψης δημιουργεί συμπτώματα δυσλεξίας. Όσο προχωρεί το διάβασμα τόσο πιο πολύ το άτομο μπερδεύεται και τελικά φθάνει στο «κατώφλι της σύγχυσης» της αποτυχίας και της παραίτησης, επειδή αποπροσανατολίζεται.

Κάντε κλίκ ΕΔΩ για να κατεβάσετε το αντίστοιχο Powerpoint.

Από τις εκδόσεις μας

Εξαρτήσεις & Δυνατές Επιθυμίες

Αξίζω

Διαταραχές Φαγητού

Γονείς, Έφηβοι & Όρια

Εγχειρίδιο για γονείς

Εγγραφή στο Newsletter*

Βρείτε μας στο

Νέο Site !

Επισκεφτείτε το NΕΟ site της  ΠΡΩΤΗΣ Ελληνικής Εταιρείας Αυτοεκτίμησης και Συμβουλευτικής
www.europe-esteem.gr

Σπίθες

  • "Αισθάνομαι ευτυχής που μπορεί κανείς σε πολύ λίγο χρόνο, κάτι που δεν το φανταζόμουν, να διώξει από πάνω του συναισθήματα αρνητικά μια ζωής. Συναισθήματα kokkiniγια τα οποία υπέφερα πολύ. ΑΘΗΝΑ "
  • "Χωρίς αυτοεκτίμηση δεν πας πουθενά στη ζωή. Χωρίς σεβασμό στον εαυτό σου δεν μπορείς να σταθείς στον κόσμο… Σας ευχαριστώ που βρεθήκατε ως φάρος να μου δείξετε την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει το καράβι του εαυτού μου στη θάλασσα της ζωής… ΛΑΡΙΣΑ"
  • "Είναι ένα πολύ ωραίο σεμινάριο, διαφωτιστικό, βοηθητικό για προσωπική και επαγγελματική βοήθεια. Να είστε γερή και δυνατή, να δίνετε τις γνώσεις σας να τις μοιράζεστε μ’όλους εμάς που θέλουμε να kitriniβοηθηθούμε και να βοηθήσουμε. "