• Το Κέντρο

About Us

Η ιστορία και η εξέλιξη του κέντρου μας απο την δημιουργία του έως σήμερα.

Το Κέντρο που σας παρουσιάζουμε δημιουργήθηκε, οργανώθηκε και λειτούργησε μέσα στο χρόνο, όπως παρακάτω περιγράφεται, με κύρια εμπνεύστρια την Γενική Διευθύντριά του Δρ.Βίκυ Σίμου, στην οποία οφείλονται η αρχική ιδέα της γέννησής του και η εξελικτική ανάπτυξή του μέχρι σήμερα.

1979-1991

Mε πρωτοβουλία της Δρ.Βίκυς Σίμου, η οποία είχε επιστρέψει από τις Η.Π.Α. μετά από δωδεκαετείς σπουδές στην Μουσικοθεραπεία και την Ειδική Αγωγή, ιδρύθηκε, οργανώθηκε και λειτούργησε το «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ», το πρώτο στο είδος του για τα ελληνικά δεδομένα.
Επί δώδεκα έτη στο Κέντρο αυτό, δόθηκε φως σε πολλά παιδιά, γονείς, ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της δημόσιας εκπαίδευσης, με την δεξιοτεχνική σύνθεση και εφαρμογή όλων των ειδικοτήτων της Ιδρύτριας και Διευθύντριάς του.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα η Δρ.Β. Σίμου:

 • Δίδασκε στην μετεκπαίδευση Ειδικής Αγωγής της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και σε επώνυμα ιδιωτικά ελληνικά και ξενόγλωσσα σχολεία.
 • Οργάνωσε και λειτούργησε στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη το κέντρο πρόληψης μαθησιακών δυσκολιών.
 • Ολοκληρώθηκε και ωρίμασε ως θεραπεύτρια αξιοποιώντας τις σπουδές και την προσωπική της θεραπεία στο ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ PALO ALTO California, σε Συστημικά κέντρα εκπαίδευσης IFTA (Διεθνής ένωση Οικογενειακής Θεραπείας) και της Ελληνικής Συστημικής Εταιρείας ΕΛΕΣΥΘ, στον τομέα θεραπείας οικογένειας και ζευγαριού.
 • Έγινε μέλος της E.F.T.A. (Eυρωπαϊκή Ένωση Οικογενειακής Θεραπείας) και της Ι.F.Τ.Α. (Αμερικανική Ένωση Οικογενειακής Θεραπείας).
 • Συγγραφέας τεσσάρων έργων, δημοσιεύει άρθρα και λαμβάνει μέρος σε σχετικές εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Δίνει συνεχής ομιλίες & εκπαίδευση σε δασκάλους και καθηγητές του Δημοσίου μέσω των Σχολικών Συμβούλων της κάθε περιφέρειας.

 

08 Feb 1979

1991-1996

Ιδρύεται και λειτουργεί η «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ».
Η έμπνευση της Δρ.Β. Σίμου για την ίδρυση της Εταιρείας αυτής γεννήθηκε μέσα από την πλούσια εκπαιδευτική της εμπειρία ως «δασκάλας» και την εκπληκτική ικανότητά της ως «θεραπεύτριας».

Η λειτουργία της Εταιρείας βοήθησε την επέκταση της έρευνας και της μελέτης Παιδαγωγικών και Ειδικών Προγραμμάτων & Πλαισίων Εκπαίδευσης, Αυτό-Διαχείρισης και Ηγεσίας.
Το έργο της Εταιρείας εμπλουτίστηκε με την δημιουργία:

 • Tου Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών Ελλάδος (σύνδεση με Single Parents Ass.)
 • Tου Ελληνικού Συμβουλίου Αυτοεκτίμησης σε σύνδεση με το Διεθνές Συμβούλιο Αυτοεκτίμησης και την διοργάνωση στην Ελλάδα Διεθνούς Συνεδρίου (1996, Caravel Hotel). Στο χρονικό αυτό διάστημα, συνεχίστηκε η εκπαίδευση εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και η εκπαίδευση στην Αγωγή Υγείας του Δημοσίου.

 

1996-2002

Οδηγός ζωής είναι ήδη, για την Δρ.Β. Σίμου, η Καρδιά, η Συναισθηματική Νοημοσύνη και η Αυτοεκτίμηση. Οι σπουδές της και η σύνδεσή της με το Hearts Μath., Ινστιτούτο Συναισθηματικής Νοημοσύνης S. Jose California, την οδηγούν στη δημιουργία της E.Q. «Κέντρο Συναισθηματικής Νοημοσύνης» με στόχο την ολότητα «ΣΩΜΑ-ΨΥΧΗ-ΝΟΥΣ» με Συναισθηματική και Νοητική Πληρότητα.
Στο Κέντρο αυτό παρέχονται ατομικές συνεδρίες, και λειτουργούν οι ακόλουθες ομάδες:

 • Συναισθηματικής εκπαίδευσης παιδιών-εφήβων-ενηλίκων.
 • Ψυχοθεραπείας και εκπαίδευσης ατόμων και ειδικών επαγγελματιών.
 • Bραχείας θεραπευτικής προσέγγισης συναισθηματικών και μαθησιακών δυσκολιών παιδιών-εφήβων (SHORT TERM THERAPY - NLP).
 • Εργασιακών Συστημάτων στα θεμέλια του σύγχρονου Μanagement.

Η Δρ.Β. Σίμου ολοκλήρωσε παράλληλα την εκπαίδευσή της στο Ν.L.P «Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό Ατόμων και Οργανισμών», καθώς και στην «Συστημική Συμβουλευτική και Ηγεσία στους Οργανισμούς», από το Kensington Consultation Center (K.C.C.) σε συνεργασία και εποπτεία με το Κέντρο Συστημικής Θεραπείας Σ. Τσαγκαράκη.


 

2008-2012

Επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Αιγίου - Συμβουλευτικός Σταθμός
 • Διδασκαλία και διδακτέα ύλη για τους "Συμβούλους Αυτοεκτίμησης" 2ετής εκπαίδευση.
 • Διδασκαλία ειδικής αγωγής.
 • Τμήμα Αθηνών.
 • Τμήμα Μυτηλίνης.

Διδασκαλία σε όλα τα τμήματα Σ.Σ πανεπιστήμιου αιγαίου

Ειδικότητες : Ειδική αγωγή μουσικοθεραπεία , συμβουλευτική αυτοεκτίμησης , συστημικη θεραπεία ,συμβουλευτική συστημάτων  (αρχές ηλιοτροπίου )

2012- 2018

Η αυτοεκτίμηση στο σχολειό και στη οικογένεια  (εκπαιδευτικοί)

Συνεχίζει να διδάσκει γιατρούς  ψυχολόγους στο εξωτερικό και να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες εθελοντικά

Από τις εκδόσεις μας

Εξαρτήσεις & Δυνατές Επιθυμίες

Αξίζω

Διαταραχές Φαγητού

Γονείς, Έφηβοι & Όρια

Εγχειρίδιο για γονείς

Εγγραφή στο Newsletter*

Βρείτε μας στο

Νέο Site !

Επισκεφτείτε το NΕΟ site της  ΠΡΩΤΗΣ Ελληνικής Εταιρείας Αυτοεκτίμησης και Συμβουλευτικής
www.europe-esteem.gr

Σπίθες

 • "Αισθάνομαι ευτυχής που μπορεί κανείς σε πολύ λίγο χρόνο, κάτι που δεν το φανταζόμουν, να διώξει από πάνω του συναισθήματα αρνητικά μια ζωής. Συναισθήματα kokkiniγια τα οποία υπέφερα πολύ. ΑΘΗΝΑ "
 • "Χωρίς αυτοεκτίμηση δεν πας πουθενά στη ζωή. Χωρίς σεβασμό στον εαυτό σου δεν μπορείς να σταθείς στον κόσμο… Σας ευχαριστώ που βρεθήκατε ως φάρος να μου δείξετε την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει το καράβι του εαυτού μου στη θάλασσα της ζωής… ΛΑΡΙΣΑ"
 • "Είναι ένα πολύ ωραίο σεμινάριο, διαφωτιστικό, βοηθητικό για προσωπική και επαγγελματική βοήθεια. Να είστε γερή και δυνατή, να δίνετε τις γνώσεις σας να τις μοιράζεστε μ’όλους εμάς που θέλουμε να kitriniβοηθηθούμε και να βοηθήσουμε. "